Pesshompe

Pesshompa (Oxocephalus Jaffsuss Ballix) er en saltvannsfisk i ulkefamilien, selv om hele samlede ulkefamilien benekter dette på det sterkeste. Det er sagt av forskerne Mervin "Nesegrevet" Dicks og Hugh Hindenballe som oppdaget arten, at den var en reinkanasjon av Stalin, Hitler og ei premenstruell dame fra Finnmark som var bakt inn i ett vesen formet som en kryssning av ett utenomjordisk vesen og en implodert hermoride. Trass tittelen som havets desidert styggeste, ondeste og uhippe skapning, finnens de spredt rundt på kloden til stor irritasjon for noen tusentalls utvalgte fra menneskeheten og samtlige levende skapninger under vann.


Historisk om artenRediger

Pesshompa stammer opprinnelig fra middelhavet. Men bestemte seg tidlig pågrunn av en særdeles dårlig stemning i lokalhavet for å si adjø til middels og dro ut for å utforske verden i flokk. Destinasjon Karibien. Men uheldigvis for resten av verden måtte det katastrofale inntreffe akkurat under den spesielle historiske forflyttningen. I det flokken hadde entret ut i ukjent farvann, sånn omtrent like utenfor Gibraltarstredet. Slo selvfølgelig en genetisk retningssans forstyrrelse inn, å Pesshompene ble spredt for alle vinder til alle verdenshav, å noen elver her og der av en utdød birase med mindre begavete Pesshomper som ikke helt hadde skjønt konseptet bak saltvannsfisk. Dermed fikk hele menneskeheten gleden av å ha muligheten til å stifte bekjentskap med denne glupske stygge skapningen, havets lille terrorist, som med evolusjonen desverre fikk sansen for å bite på slafsete hengeballer som henger utenfor slappe badebukser til intetanende ofre som nyter strandlivets goder i mer moderne tid.

- Naturen har skapt tennene til denne ugudelige skapningen som ett kirurgisk klippeverktøy - Sitat: Henry "No Balls" Noble


BeskrivelseRediger

En ganske normal Pesshompe har et unormalt flattrykt hode med en rekke ekle slimete utvekster eller pigger, som i fra visse vinkler kan ligne på ett overkjørt ekorn på E6. Kroppen ser ramponert ut hele veien bakover mot halefinnen hvor kjønnsorganet befinner seg, som i paringstiden kan bli større en seg selv hos hannene. Så det sier seg vel selv hvordan hullet til de stakkars hunnene er i denne perioden, spesielt siden begge kjønn er utpregede nympfomane i parringstiden og hunnene er av natur dobbelt så små i størrelse. Den er opprinnelig brun eller grønnlig på farge med mørke områder eller flekker på sidene, men pga sin upopulære natur har den også blitt oppservert i rosa, rød, orange, svart, blå og sølv for å skjule sin identitet. Den gode kamuflasjen kan gjøre den svært vanskelig å oppdage i hippe urbane farvann. Den kan bli opptil 20 meter lang og knasker gjerne innpå en blåhval som ett lite mellommåltid under litt unormale omstendigheter, sålenge det ikke er parringstid, da ser Pesshompa andre kvaliteter hos hvalen en som diger snacks.


HabitatRediger

Pesshompa opptrer vanligvis fra fjæra og ned mot 30 m dyp, spesielt nært folksomme strender og populære badeplasser om sommeren. Men det er fanget eksemplarer helt ned på 5000 m dyp (les: Genetisk defekt retningssans). Små individer finner man som oftest på steder med bunnvegetasjon i øde farvann eller ved badestrender, mens større individer gjerne oppholder seg god kamuflert i urbane hippe farvann eller på leting etter plass de husker de har vært, men ikke helt husker retningen.


AdferdRediger

Vanlig Pesshompe er en typisk vimsete mathungrig bunnfisk (hvis den ikke har mistet retningen til bunnen), som ofte danner lokale populasjoner som går fort i oppløsning på grunn av trangen til å skape ett midtpunkt for kolonien, kombinert med den genetiske defekte retningssansen. Den ligger oftest delvis nedgravd eller skjult blandt vegetasjonen på bunnen, eller på vill flukt med en hissig skapning rett bak som en ADHD bankraner på hasardiøs flukt fra snuten. Oftest ligger den å venter på byttedyr som badegjester, mindre fisker, krepsdyr og lignende. Selv om det skal sies at det har forekommet dokumentasjon på at voksne hanner har slukt i seg størrelser som en Blåhval eller to i spesielle situasjoner. Den mest oppsiktsvekkende historisk sett, var at en forvokst monster Pesshompe ble oppservert av flere mens den gnagde hissig på skroget, sånn omtrent minutter før Titanic sank. Som sagt, Pesshompe er en glupsk, nådeløs og aggresiv rovfisk som biter til og sluker byttet helt når den bykser frem fra skjulestedet sitt eller angriper som en rakett forfra. Gytetiden dens er fra desember til mars i samme år, og eggene blir skutt ut som hagl mot skarpe steiner og andre kvasse gjenstander på bunnen. Dette er grunnet i at hunnene er rimelig gretten og mensete i humøret, noe som sikkert du å hadde vært hvis du hadde hatt ett sårt og betent elskovshull som var blitt sprengt ut til en størrelse større en deg selv. Så det er hannfisken som får æren av å vokte eggene frem til klekkingen, som i seg selv ligner en liten kjapp eksplosjon. Deretter lever yngelen pelagisk den første tiden, før de innser hva de er å tenker: Å faen!! før de begynner sitt liv med konstant sult, frykt og forfølgelse.


FiskeRediger

Vanlig Pesshompe er egentlig en god matfisk følge kjennere (Dette er en påstand, ikke ett bevist faktum), men det foregår slettes ikke noe kommersiellt fiske etter arten. Grunnen til det er egentlig såre enkel. De fleste unngår å sette til livs noe som potensielt har slafset i seg en slapp skrukkeballene fra en svett småfeit Amerikaner eller til naboen. I tilegg sies det jo at man blir det man spiser, å hvem vil vel bli en Pesshompe!??