Åpne hovedmenyen

Artigpedia β

Teletubbies er små søte og morderiske katter som har forkledd seg ut som romvesner. De er noen huleboere også fordi de bor i en grønn hule. det ble lagd en BBC-serie som retter seg mot etablerte menn og kvinner fra 25-40år. Serien begynte på tv i 1997, og har vært en stor suksess. I perioden 1997-2000 var det helt vanlig å se gjennsomsnittsmannen/-kvinnen kle seg i såkalte "Tubbydrakter", og det ble i 1998 allment akseptert å bruke disse i jobb osv.

I Iran og Saudi-Arabia er Tubbydraktene blitt godkjent som burkaer, og kvinner i begge landene har byttet ut de kjedelige tradisjonelle burkaene med Tubbydrakter.

Innhold

HandlingRediger

Historien utspiller seg rundt en små kriminell ungdomsgjeng som kaller seg Teletubbies. Gjengen består av 4 medlemer som heter Stinky Vinker, Tispe, Ana-Laa og Poop. De bor i "Tubbytronic Superdome", et tøft nabolag hvor virkeligheten treffer dem hardt hver dag. Samholdet i gjengen gjør at de, til tross for all elendighet, holder moralen oppe og det hender ofte vi får se de danse glade på gressengene.

PersonskitRediger

Stinky WikkyRediger

Lederen i gjengen. Han er størst og sterkest, men sådde mye tvil i seerne når han stilte opp med veske.

TispeRediger

Liten og grønn, og pleier å gå med en hvit og svart hatt. Han knivstakk en 14åring i første sesong, og har slitt mye med følgene i ettertid.

Ana-LaaRediger

Skikkelig dram-queen/king. Ikke mange damer/menn i Tubbytronic Superdome kan tømme barskapet på bare 4 sekunder (altså drikke opp alt som er der). Hun/han har som mål å bli verdensmester i å tømme barskap, men ligger fåreløpig på en god tredjeplass. Ana-Laa må slå en fyr som heter Måhadet Baremåhadet, som har verdensrekorden på 2 sekunder.

PoopPoop/fisern/gassern/fabrikken/utslippet/djevlen/driternRediger

Kjært barn har mange navn. Denne røde rakkeren vet å live opp stemningen i gjengen med en god gammal en.