Julekalender

Julekalender er noe småunger får. Men også voksne kan ha det, men det er ikke like særiøst som når småunger har det. For de glemmer ofte å åpne.

Småunger er ikke så takknemlige som det voksne er, eller omvendt? I en julekalender putter man ofte godteri, små unedvendige dritting, klistermerker, glansbilder osv. Det er ikke så nødvendig å ha denne kalenderen, for det gjør bare foreldre enda mer fattigere. Spesielt hvis man har opp til 10 barn.

Og like før jul i tillegg!

Ofte blir det mye papir av alt som blir pakket inn og greier, og det er ikke miljøvennlig. Tenk hvis absolutt ALLE i hele verden hadde julekalender og fikk det pakket inn i papir. Tenk hvor stor den søppelhaugen må være!

Tenk hvor mye dopapir som blir av den haugen! Man må ha diarè for å greie å bruke opp haugen. Tenk hvis ingen hadde julekalender, da hadde ikke foreldrene trengt å bruke så mye penger på de bortskjemte barna sine.

Og søppelhaugen ville ikke blitt så forbaska stor, og vi ville ha spart regnskogen for mange trær. Siden papiret julekalendergavene er pakket inn i gavepapir eller aluminiumsfolie. Oi, aliminiumsfolie. Det hadde jeg glemt helt av.

Aluminium rotner ikke, men kanskje kan man bruke det flere ganger? Ikke til datamaskiner eller sånt men kanskje nye adventskalender innpakningspapir!

GOD JUL!!